Miesiąc: Listopad 2016

Rozgrzewająca zupa krem gruszkowo-selerowa z imbirem

Rozgrzewająca zupa krem gruszkowo-selerowa z imbirem

Większości z nas gruszka kojarzy się z deserami, przetworami i ogólnie słodkimi potrawami. Tym razem przedstawiam Wam ten owoc w trochę innym wydaniu – jako jeden ze składników zupy, w towarzystwie selera i imbiru. Przepis jest naprawdę prosty i szybki, poza tym warto próbować nowych […]

Placki z kaszy manny

Placki z kaszy manny

Pyszne placki z kaszy manny – smakują prawie jak prawdziwe pankejki, a nawet lepiej! Podane w towarzystwie ulubionych owoców będą idealną opcją na śniadanie. Jeśli rano nie macie czasu, możecie je przygotować dzień wcześniej. U mnie w wersji tropikalnej – z kiwi, bananem, granatem i […]

Zapiekanka z batatów, z kurczakiem, szpinakiem, gorgonzolą i żurawiną.

Zapiekanka z batatów, z kurczakiem, szpinakiem, gorgonzolą i żurawiną.

Niesamowicie pyszna i aromatyczna zapiekanka ze słodkich ziemniaków, szpinaku i kurczaka, z dodatkiem gorgonzoli, suszonej żurawiny i orzechów włoskich. Jedna z najlepszych zapiekanek, jakie do tej pory jadłam, serio! Tradycyjne smaki przełamują tutaj słodkie bataty i cierpka żurawina. No i jeszcze ta gorgonzola… Mmmm… Czy […]